VELIKI PREOKRET: Nezavisna međunarodna komisija ustanovila da u Srebrenici nije bilo genocida!

VELIKI PREOKRET: Nezavisna međunarodna komisija ustanovila da u Srebrenici nije bilo genocida!

Latest News

Teorija o genocidu u Srebrenici je potpuno razbijena…

Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. objavljen je na sajtu tog tela.

Komisiju je predvodio izraelski istoričar Gideon Grajf.

Izveštaj, na 1.036 strana, kao i zaključci, objavljeni su na srpskom i engleskom jeziku.

“Nakon temeljne istrage Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine, zaključuje se da se u Srebrenici nije dogodio niti pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.

Iako Komisija ne smatra ubistva koja su se dogodila oko Srebrenice genocidom, ona u uvažava tvrdnje da su hiljade ljudi (ratnih zarobljenika) ubijene i da odgovorne za ove gnusne zločine treba kazniti”, stoji, između ostalog, u zaključcima Komisije.

Članovi Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995, osim Grajfa, su profesor Valter Manušek iz Austrije, advokat Markus Kolbah – jedan od vodećih advokata u Nemačkoj koji je radio na suđenjima nemačkim nacističkim zločincima, Adarnele Šinaba iz Nigerije, koja je stručnjak za istraživanje zločina, profesor Marija Đurić, koja se smatra najboljom u svetu na polju forenzičkih istraživanja – jedini srpski predstavnik.

Pored njih, tu je profesor Rodžer Bajard, takođe svetski poznatim stručnjakom za forenzička istraživanja, profesor Juki Osaf iz Japana, koji se bavio sukobom u Srebrenici u poslednjoj dekadi, profesor Stiven Mejer, profesor Lorens Frenč i pokojni Đuzepe Zaharija, koji je stručnjak za medije i svetski poznat novinar.

BONUS VIDEO – Pogledajte na koji način vlast u Srbiji deci nameće LGBT ideologiju pod patronatom Aleksandra Vučića:

B92/Sputnjik

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment