VUČIĆ POTUČEN DO NOGU: Odustao i od zakona o referendumu! EVO ŠTA ĆE BITI SA BLOKADAMA…

VUČIĆ POTUČEN DO NOGU: Odustao i od zakona o referendumu! EVO ŠTA ĆE BITI SA BLOKADAMA…

Latest News

Blokade ostaju na snazi…

Vlada Republike Srbije napraviće analizu da li su neophodne izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo, navodi se u saopštenju Vlade.

Na istoj sednici, Vlada je predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44.

Pomenuti članovi odnose se na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma, saopštila je Vlada.

U predlogu Vlade ukida se taksa za overu potpisa, omogućava se da predstavnici ovlašćenih predlagača bude deo organa za sprovođenje referenduma.

Takođe, kako se dodaje u saopštenju, prema predlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.

Ipak sama najava de će se zakon promeniti, ne mora da znači da su naprednjaci odustali od svog plana.

Predsenik Vučić je u prošlosti primenjivao taktiku odugovlačenja, u nadi da će doći do osipanja protesta.

Zbog toga blokade ostaju na snazi.

BONUS VIDEO – Pogledajte šta je konačni plan vlasti sa Kovid pasošima i kako će se završiti diskriminacija:

Izvor: RTS

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment