DUGOGODIŠNJI PREMIJER JAPANA: Za rat su krive Ukrajina i Amerikanci! ZAPADNI BROD TONE…

DUGOGODIŠNJI PREMIJER JAPANA: Za rat su krive Ukrajina i Amerikanci! ZAPADNI BROD TONE…

Latest News

Za Japance krivac je jasan…

Stav ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog o članstvu u NATO i odbijanju regulisanja sukoba u Donbasu doveo je do početka specijalne operacije Rusije u toj nekadašnjoj sovjetskoj republici, izjavio je u razgovoru za „Ekonomist “ bivši japanski premijer Šinzo Abe.

„Ratna dejstva su verovatno mogla biti izbegnuta da je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog bilo moguće navesti da obeća da njegova zemlja neće ući u NATO ili da omogući visok stepen autonomije dvema enklavama na istoku“, ocenio je Abe.

Političar je istakao da je na Zelenskog mogao da utiče američki predsednik Džozef Bajden.

„Ali, bi, Zelenski, naravno, to odbio“, zaključio je Abe.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da Ukrajina treba sama da odluči da li će postati kandidat za stupanje u Alijansu ili će se pridržavati neutralnog statusa, a tu odluku još nije donela.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine.

On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje već osam godina maltretira i nad kojima vrši genocid kijevski režim“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Nakon čega su usledile i najoštrije do sada sankcije Zapada protiv Rusije.

BONUS VIDEO – Ne propustite da pogledate zašto Aleksandar Vučić i dalje ne sme da formira novu vladu i kakve tajne se kriju iza post-izbornih pregovora:

Izvor: Sputnjik

Leave a Comment