Makron i Šolc pozvali Putina da oslobodi 2.000 nacista! SRAMAN PREDLOG, A EVO ŠTA JOŠ STOJI U NJEMU…

Makron i Šolc pozvali Putina da oslobodi 2.000 nacista! SRAMAN PREDLOG, A EVO ŠTA JOŠ STOJI U NJEMU…

Latest News

EU brani svoje neo-nacističke saveznike…

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc pozvali su danas predsednika Rusije Vladimira Putina da oslobodi 2.500 ukrajinskih branilaca čeličane Azovstalj koje su zarobile ruske snage, saopštila je Jelisejska palata.

Dvojica evropskih lidera su u zajedničkom pozivu, takođe, pozvala Putina da prihvati direktnu razmenu sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

Makron i Šolc su, takođe, insistirali na hitnosti ukidanja ruske blokade luke Odese kako bi se omogućio ukrajinski izvoz žitarica, saopštila je Jelisejska palata.

Rusi zainteresovani za obnovu dijaloga sa Kijevom

Putin je obavestio Makrona i Šolca da je ruska strana otvorena za obnovu dijaloga sa Kijevom, preneo je Sputnjik.

Takođe, ih je upozorio na to koliko je opasno dalje “pumpanje” Ukrajine oružjem sa Zapada.

Sa sagovornicima je razgovarao i o specijalno vojnoj operaciji u Ukrajini istakavši da ruske snage striktno poštuju humanitarno pravo.

Podsećamo u Azovstalu su mahom bili stacionirani pripadnici nacističke formacije Azov.

Ukrajinski borci su više puta ponovili da će se do smrti boriti protiv “ruskog okupatora” ipak na kraju se neo-nacistička formacija predala ruskoj vojsci.

BONUS VIDEO – Ne propustite da pogledate zašto Aleksandar Vučić i dalje ne sme da formira novu vladu i kakve tajne se kriju iza post-izbornih pregovora:

Tanjug

Leave a Comment