(VIDEO) NIŠOM SE ORILO VUČIĆU P*DERU: Narod se okupio ispred hotela! PONIŽENJE ZA NAPREDNJAKE…

(VIDEO) NIŠOM SE ORILO VUČIĆU P*DERU: Narod se okupio ispred hotela! PONIŽENJE ZA NAPREDNJAKE…

Latest News

Veliki broj demonstranata okupio se i ovog vikenda u Nišu. Po kiši i hladnom vremenu, oni su nakon okupljanja ispred Skupštine Grada u ulici Nikole Pašića, nastavili Ulicom Vožda Karađorđa i Stefana Prvovenčanog do Bulevara Nemanjića i kružnog toka kod „Delte“, gde je saobraćaj zaustavljen.

Podsetimo, zahtev protesta je, kao i u Beogradu i Novom Sadu, proterivanje kompanije Rio Tinto iz Srbije.

Učesnici protesta su se najpre okupili ispred Skupštine grada Niša, a potom krenuli ka Trgu Kralja Milana gde su se na neko vreme zaustavili. Nakon toga, krenuli su ulicom Vožda Karađorđa i preko Stefana Provenčanog produžili do tržnog centra „Delta planet“ i blokirali saobraćajnicu.

Skup je ovog puta protekao sa manjim incidentom, odnosno sukobom kada je vozač koji je želeo da kolima prođe kroz okupljenu masu udario po licu jednog od mladića koji je pokušao da ga spreči da automobilom nastavi napred. Iako su, prema navodima protestanata, primećeni policajci u civilu, nisu reagovali povodom ove situacije.

Vozači su se i ovog vikenda sami snalazili, okretali i ostajali „zaglavljeni“ na ulici dok kolona ne prođe.

Kolona se zaustavila kod pomenutog tržnog centra gde su građani nakon polučasovnog okupljanja ražišli, a niške saobraćajnice su već oko 16 sati bile odblokirane.

Skandiranje protiv Vučića

Nišlije su se i danas pridružile blokadama koje se održavaju širom Srbije protiv Rio Tinta, a ovog puta građani su za predsednika i njegov ogroman bilbord na hotelu „Ambasador“, imali posebnu poruku.

Rio Tinto nije proteran iz Srbije, a Nišlije su blokirale ulicu Nikole Pašića, a onda ispod hotela „Ambasador“ su za najveću sliku predsednika Vučića imali su posebnu poruku – Vučiću pederu.

Iako je predsednik danas upravo u njihovom gradu, Nišlije se nisu ustručavale da skandiraju i pokažu šta misle, te su tako imali pravili i ogromne ekološke sendviče, ali i transparente sa porukama predsedniku.

Blokade se danas održavaju širom čitave Srbije, a na jugu su okupljanja najavljena u Nišu, Leskovcu, Prokuplju, Pirotu, Aleksincu, Vranju i Vlasotincu, jer konačni cilj, proterivanje kompanije Rio Tinto iz Srbije, nije ispunjen.

BONUS VIDEO – Pogledajte šta je konačni plan vlasti sa Kovid pasošima i kako će se završiti diskriminacija:

Direktno/niške vesti

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment