SUTRA BLOKADA MOSTA U NOVOM SADU: Narod ne zanima dil sa Vučićem! RIO TINTO JE OSTAO U SRBIJI…

SUTRA BLOKADA MOSTA U NOVOM SADU: Narod ne zanima dil sa Vučićem! RIO TINTO JE OSTAO U SRBIJI…

Latest News

Blokada kružnog toka najavljena za subotu će biti održana uprkos tome što je objavljeno da se Zakon o eksproprijaciji povlači.

Kako za 021.rs kaže Vesna Galečić jedna od aktivista, povlačenje zakona ne garantuje odlazak Rio Tinta.

“Mislim da imamo dovoljan razlog da se blokade nastave. Ovaj pritisak mora da traje, pogotovo zato što znamo da je Rio Tinto na korak od građevinske dozvole i da su lokacijske uslove dobili. Pretpostavlja se i da postoje sporni ugovori, jer kada naš predsednik kaže da će videti kakve su ugovorne obaveze sa Rio Tintom, onda znači da ugovori postoje. Ugovore javnost nikada nije videla i oni moraju da se pokažu”, objašnjava Galečić.

Dodaje da je ono što se očekuje i sednica Skupštine Loznice na kojoj mora da se odlučuje o narodnoj incijativi koju su podneli građani sa teritorije Loznice.

Ističe da se ne zna čak ni da li su ispunjeni zahtevi dok se te odluke formalno ne donesu.

“Kao što je rekao Savo Manojlović iz ‘Kreni-promeni’, ako do kraja petka Skupština ne sprovede u proceduru predložene izmene od strane Vlade, mi nemamo nikakav dokaz da sve ovo nije prazna priča”, ističe Galečić.

Konačna odluka o blokadama širom Srbije biće doneta danas na sastanku koordicanionog tima svih aktivista udruženja koja su organizovala proteste.

Galečić zaključuje da je opcija odustajanja od blokada malo verovatna.

“Ljudi i te kako ne žele da stanu. Gotovo niko ne smatra da postoji veliki razlog za slavlje”, zaključuje.

U Novom Sadu se planira blokada kružnog toka na uglu Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla, a protest je zakazan za subotu u 14 časova.

BONUS VIDEO – Pogledajte šta je konačni plan vlasti sa Kovid pasošima i kako će se završiti diskriminacija:

Izvor: 021

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment