ORBAN NAPUSTIO NATO PARTNERE: Nećemo poslati ni jednu jedinu pušku u Ukrajinu!

ORBAN NAPUSTIO NATO PARTNERE: Nećemo poslati ni jednu jedinu pušku u Ukrajinu!

Latest News

Nema podrške od Mađarske, a i Amerika nije voljne da konkretno pomogne…

Američki predsednik Džozef Bajden neće slati američke trupe u Ukrajinu da se bore sa Rusijom, izjavila je sekretarka Bele kuće Džen Psaki.

– Predsednik je bio vrlo jasan kada je rekao da neće da šalje trupe u Ukrajinu da se bore sa Rusijom – rekla je Psaki novinarima.

Ona je dodala i da bi uspostavljanje zone zabrane letenja iznad Ukrajine od strane američke administracije dovelo do direktnog sukoba sa Rusijom.

Premijer mađarske Viktor Orban obratio se danas ambasadorima Mađarske i poručio da je primarni cilj da se spreči da ta zemlja bude “upletena” u rat Ukrajine i Rusije.

Orban je uoči sastanka sa ambasadorima razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom i državnim sekretarom ministarstva spoljnih poslova, izjavio je predstavnik za medije mađarskog premijera Bertlan Havasi, prenosi agencija MTI.

Orban je rekao da Mađarska učestvuje u naporima Evropske unije da se stvore uslovi za mir, ali je i potvrdio da Mađarska neće slati oružje ili trupe u Ukrajinu i neće dovoditi u rizik živote Mađara.

Ukrajina otvara vrata stranim dobrovoljcima

Ukrajinski predsednik privremeno ukida zahev za ulazne vize za sve strance koji su se spremni pridružiti ukrajinskoj Međunarodnoj obrambenoj legiji i boriti se na strani Ukrajine protiv ruske invazije, javlja AP.

Dekret Volodimira Zelenskog stupit će na snagu u utorak i ostat će na snazi sve dok je proglašeno vanredno stanje.

Poziv za strane dobrovoljce dolazi nakon što su ruske snage pokrenule raketne napade u kojima su ubijeni deseci civila u Harkovu i nakon što su Rusi obnovili napade na glavni grad Kijev.

BONUS VIDEO: Otkrivamo kako SNS planira da ispod radara sprovede agendu NATO pakta u Srbiji:

Kurir/Tanjug

Share:
 
 
  

Leave a Comment