POLJSKA ZASLUŽILA POŠTOVANJE CELOG SVETA: Uhapsili preko 100 migranata, nije vam ovo Irak!

POLJSKA ZASLUŽILA POŠTOVANJE CELOG SVETA: Uhapsili preko 100 migranata, nije vam ovo Irak!

Latest News

Uprkos strahovitim pritiscima i kampanji lažnih vesti uperenim protiv poljskog naroda, ova slovenska zemlja uspela je da istraje u borbi sa migrantima.

Tenzije su i dalje visoke na granici između Evropske unije i Belorusije nakon što su poljski vojnici pritvorili oko 100 migranata koji su ilegalno ušli u ovu članicu evropskog bloka, dok su stotine drugih vraćene u Irak iz Minska letom Iraki Airvways-a

U međuvremenu, beloruske vlasti su ispraznile glavne kampove na granici sa Poljskom u kojima su se migranti skupljali, potvrdile su poljske vlasti.

Taj potez Minska mogao bi da smanji tenzije izmedju Istoka i Zapada, nakon što je kriza prethodnih nedelja prerasla u veliku konfrontaciju dve strane, navodi Rojters.

Poljski graničari su saopštili da su kampovi blizu granice na zapadu Belorusije danas bili potpuno prazni, što je potvrdio i predstavnik Belorusije.

“Ovi kampovi su sada prazni, migranti su najverovatnije odvedeni u transportno-logistički centar, koji nije daleko od graničnog prelaza Bruzgi”, rekao je portparol poljske granične službe.

Beloruska državna agencija Belta navela je da su migranti prebačeni u skladište daleko od granice.

Poljska: Beloruske vlasti orkestrirale prelaz migranata

Poljska vojska optužila je Minsk da je orkestrirala prelaz desetina migranata preko granice u ranim satima 18. novembra, deo grupe od nekoliko hiljada ljudi sa Bliskog istoka koji se od leta okupljaju u blizini granice između Poljske i Belorusije, trpeći sada niske temperature i teške uslove u nadi da će ući u Evropsku uniju.

Ministarstvo odbrane u Varšavi saopštilo je da su beloruske snage izvršile izviđanje, a zatim navodno oštetile graničnu ogradu.

“Potom su Belorusi naterali migrante da gađaju poljske vojnike kamenjem kako bi im skrenuli pažnju. Pokušaj prelaska granice dogodio se nekoliko stotina metara dalje”, dodaje ministarstvo.

Do ovog incidenta je došlo nekoliko sati pre nego što je 431 migrant ukrcan u avion u Minsku da bi se vratio kući, saopštilo je iračko ministarstvo spoljnih poslova.

BONUS VIDEO – Pogledajte šta je konačni plan vlasti sa Kovid pasošima i kako će se završiti diskriminacija:

Izvor: RSE/Webherald

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment