FRANCUSKI POSLANIK ODRŽAO VATREN GOVOR: Srbi su bili žrtve u Bosni, a ne muslimani!

FRANCUSKI POSLANIK ODRŽAO VATREN GOVOR: Srbi su bili žrtve u Bosni, a ne muslimani!

Latest News

Postavio stvari na svoje mesto.

Francuski poslanik u parlamentu Evropske unije, Tieri Marijani, kritikovao je antisrpsku politiku u Bosni i Hercegovini koja se sprovodi pod pokroviteljstvom Evropske unije i Sajedinjenih Američkih Država.

Kako je Marijani istakao, sankcije protiv predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika, koje su više puta najavljivane od strane zapadnih centara moći – ničemu ne bi vodile.

Marijani takođe optužuje Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države zbog prećutnog stava koji postoji prema albanskom premijeru Ediju Rami, kao i Aljbinu Kurtiju, a koji se ogleda u nedostatku adekvatnih, ili bilo kakvih, reakcija zapada na njihove sporne izjave i postupke, kojima se krše čak i dogovori postignuti pod patronatom Evropske unije i Vašingtona.

Francuski poslanik istakao je i da je Srbija oduvek bila istorijski prijatelj i saveznik, kao i da se ne sme dopustiti da Srbi ponovo budu žrtve nepravedne i neuravnotežene politike.

On je svoj govor objavio i učinio dostupnim široj javnosti.

Inače, Tieri Marijani je član desničarske stranke Marin Le Pen, kojoj je pristupio pre nekoliko godina. Marijani je bio ministar zadužen za saobraćaj u okviru ministarstva ekologije, održivog razvoja, saobraćaja i stanovanja od 2010. do 2012. godine, sa zvanjem državnog sekretara do 2011.

Srpskoj javnosti Marijani je poznat po otvorenom stavu prema našem narodu i najvažnijim nacionalnim pitanjima, poput Kosova i Metohije, i slobodnim istupanjima u kojima neretko brani i podržava srpsku stranu.

BONUS VIDEO – Pogledajte šta je konačni plan vlasti sa Kovid pasošima i kako će se završiti diskriminacija:

Novosti

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment