PUTIN SPREMA NOVU OFANZIVU NA KIJEV? Rusi objavili novi plan – izneli prognozu, evo kada će rat biti gotov!

PUTIN SPREMA NOVU OFANZIVU NA KIJEV? Rusi objavili novi plan – izneli prognozu, evo kada će rat biti gotov!

Latest News

Kako se navodi u novim izveštajima iz Ruskih medija, najviši zvaničnici Rusije ne odustaju od proglašenja pobede u Ukrajini i nadaju da će se pojačati vojne operacije kako bi već na jesen ostvarili vojnu pobedu.

– Prema izvorima, uprkos činjenici da rezultati ruske vojske očigledno nisu u skladu sa prvobitnim planovima Moskve, Kremlj ponovo razgovara o mogućem napadu na Kijev, nadajući se punoj pobedi u ratu – napisao je u petak novinski sajt na ruskom i engleskom jeziku.

– Ionako ćemo ubijati Ukrajince. Najverovatnije će do jeseni sve biti gotovo“, citirala je jedan izvor blizak Kremlju.

“Pre ili kasnije, Evropa će se umoriti od pomaganja – to je i novac i proizvodnja oružja, koje je njima samima više potrebno.

Kako se jesen bude bližila biće neophodno pregovarati sa Rusijom o gasu i nafti za grejnu sezonu – rekao je drugi.

Iako je Rusija bila neuspešna u zauzimanju glavnog grada Kijeva, što je jedan od Putinovih ključnih ciljeva, najnoviji izveštaj otkriva da bi Kremlj mogao biti spreman da pokuša ponovo uprkos tome što to nije uradio u svom ofanzivnom napadu u martu.

Kako dalje navode, Kremlj je razmatrao kontrolu nad regionom Donjecka i Luganska kao “minimum” za proglašenje pobede. Ali do sada su ruske trupe uspele da zauzmu samo pet odsto oblasti Luganska i nešto manje od 60 odsto teritorije u Donjecku.

– Sada se čini da se malo toga dešava na frontu. Da ruska vojska zauzima neka manja naselja.

Da ima nekih problema. Ali taj osećaj se stvorio jer Ukrajinci nisu odmah odustali, kao što su mnogi mislili.

Ali to ne znači da Rusija neće odneti pobedu – rekao je jedan izvor.

Iako ostaje nejasno da li i kada će rusko Ministarstvo odbrane doneti odluku da napadne Kijev, Kremlj je spreman da angažuje još Rusa ako za to bude potrebno.

– Za sada se bore uglavnom profesionalni vojnici.

Oni su dovoljni za relativno sporo napredovanje u Ukrajini. Ali ako hoćete da se krećete brže, morate koristiti regrute.

To je ipak vojska – rekao je za izvor iz Kremlja.

BONUS VIDEO – Ne propustite da pogledate zbog čega Aleksandar Vučić i dalje ne sme da formira novu vladu i kakve tajne se kriju iza post-izbornih pregovora:

Srbijadanas.com/Mondo

Leave a Comment