BRNABIĆ: Sada imamo najviše mrtvih, ali nije gora epidemiološka situacija! ŠTA JE PISAC HTEO DA KAŽE?

BRNABIĆ: Sada imamo najviše mrtvih, ali nije gora epidemiološka situacija! ŠTA JE PISAC HTEO DA KAŽE?

Latest News

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ovo nije najteža epidemijska situacija, bez obzira na to što je broj novozaraženih bio najveći 29. septembra.

– Sa ovim brojevima, zahvaljujući vakcinaciji, nemamo najtežu epidemijsku situaciju u bolnicama. Tada smo imali mnogo više hospitalizovanih – istakla je Brnabić, gostujući na RTS-u.

Ona je ukazala da mere ne mogu biti iste kada imate, i kada nemate vakcinu, zato što to, kako je dodala, praktično znači da u vakcinu ne verujete.

Navela je da će pandemija prestati na jedan od dva načina – ili kada postignemo kolektivni imunitet na način da se svi zarazimo ili na način da se svi vakcinišemo.

Na pitanje zašto na sednici Kriznog štaba nisu donete nove mere, rekla da je da bi u tom slučaju svi pričali o restriktivnijim merama, o tome da li kafići rade do 17 sati ili ne rade, a odmah kada bismo popustili mere, ponovo bi se popeo broj novozaraženih i ponovo bismo imali problem u bolnicama.

– Mi danas pričamo samo i isključivo o vakcinaciji, zato što je vakcinacija jedini spas. To jeste lek koji mi imamo, velika prednost u odnosu na to kako je bilo u prethodnim talasima – istakla je Brnabić.

Ona je najavila da će na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom ponovo početi emitovanje spotova o vakcinaciji, te podsetila da je Grad Beograd juče pokrenuo još jednu kampanju o vakcinaciji.

– O tim stvarima moramo da pričamo da bismo pokazali da vakcinacija zaista radi i da imamo dobre primere koje treba slediti – rekla je Brnabić.

Kada je reč o eventualnom uvođenju obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika, Brnabić kaže da je gledala statistike i da ona može i želi da priča o tome šta je moguće u realnom životu, a ne o merama koje su “marketinške, samo da bi one lepo zvučale”.

– Postoje u ovom trenutku tri vakcinacije zdravstvenih radnika – protiv hepatitisa, sezonskog gripa i MMR vakcina. Najviše od ovoga što smo dostigli u vakcinaciji jeste protiv hepatitisa, oko 50 odsto – navodi Brnabić.

BONUS VIDEO – Ne propustite da pogledate na koji način se sprovodi naseljavanje izbeglica iz Avganistana po selima u Srbiji:

Izvor: Novosti

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment