SUTRA ĆE GORETI CELA EVROPA! Lukašenko: Evropom vladaju ludaci koji se boje Amerike, a evo čega se SAD plaši!

SUTRA ĆE GORETI CELA EVROPA! Lukašenko: Evropom vladaju ludaci koji se boje Amerike, a evo čega se SAD plaši!

Latest News

Evropljani ne žele rat, ali njihove vlade nisu u stanju da ugase požar u sopstvenoj kući, smatra beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

– Nemačka, cela Evropa nemaju lidere. Voleo bih da imaju… Oni ne mogu da ugase požar u sopstvenoj kući“, rekao je beloruski lider.

– Evropljani ne žele ovaj rat. Oni dobro znaju šta se dešava u Ukrajini i pokušavaju destabilizovati Belorusiju. Sutra će da gori cela Evropa – citira Lukašenka novinska agencija BelTA.

Ako iznenada izbije novi svetski rat, to će pogoditi i Ameriku, smatra Aleksandar Lukašenko.

– Jedino čega se Amerikanci plaše je nuklearno oružje. Ako se nuklearno oružje ne upotrebi, to znači da će se boriti konvencionalnim oružjem. Gde? Oni će ratovati ovde, a u tom kotlu ćemo i mi biti – smatra Lukašenko.

On je dešavanja u Ukrajini nazvao katastrofom.

– Ukrajina već gori. Najbogatija država. Nema takve zemlje kao što je bila Ukrajina. Sovjetski Savez je u nju ulagao mnogo. Najplodnije tlo, najlepša priroda! U šta su zemlju pretvorili ovo je katastrofa – rekao je šef Belorusije.

Evropske čelnike opisao je kao “ludake” koji nisu sposobni reći “ne Vašingtonu pa tako i raspiruju vatru u regionu”.

– Da li su oni koji su dozvolili Amerikancima da iskrcaju novi nuklearni arsenal u Evropi pravi lideri? Oni su ludaci! Evropljani treba da se probude i zaustave rat – tvrdi Lukašenko.

Aleksandar Lukašenko smatra da “elitne zemalje” ne nastoje da zaustave sukob. Naprotiv, oni pokušavaju da produže rat kako bi sačuvali sopstvenu moć.

Prema rečima Aleksandra Lukašenka, lideri u EU u potpunosti zavise od Amerike.

– Štaviše, nedostaje im volja da se odupru ovom pritisku. Postoji i ekonomska zavisnost vezana za snabdevanje robom na američkom tržištu, poslovni interesi. Da je Evropska unija dogovorila partnerstvo sa Rusijom, bila bi velika sila – uveren je on.

Aleksandar Lukašenko smatra da Evropljani treba da „razmisle svojom glavom i odluče kako da žive dalje“.

Kurir.rs

Leave a Comment