(VIDEO) BITKA ZA NOVI SAD: Kako je Vučič izgubio izbore! TUČE I TRIKOVI…

(VIDEO) BITKA ZA NOVI SAD: Kako je Vučič izgubio izbore! TUČE I TRIKOVI…

Latest News

Veliki broj neregularnosti zabeležen je tokom izbora za savete mesnih zajednica u Novom Sadu na kojima je SNS izgubila u urbenim delovima grada, a pobedila samo na periferiji.

S jedne strane su nezavisni kandidati građana koji više ne žele da prepuštaju velikim strankama da uništavaju njihov kraj. Na drugoj strani su neshavtljivo veliki napori vladajuće Srpske napredne stranke da uzme sve mandate na najnižem nivou upravljanja.

Koliko je naprednjacima stalo da preuzmu svu vlast svedoči činjenica da su na terenu angažovali hiljade aktivista koji obilaze birače, dočekuju ih na biračkim mestima i daju pisana uputstva da glasaju za njihove kandidate. Tokom današnjeg dana zabeleženo je dovođenje glasača u džipovima i više incidenata, a jedan nezavisni kandidat je fizički napadnut.

Od 47, saveti se danas biraju u 42 mesne zajednice u Novom Sadu. Kako bi glasali, građani treba da sa sobom imaju lična dokumenta. Glasačka mesta su otvorena do 20 časova. Građani mogu da glasaju u svojoj mesnoj kancelariji, a mogu da zaokruže više kandidata, maksimalno do broja koliko članova saveta ima određena mesna zajednica.

Jedan građanin sa lica mesta javio se u 9 ujutro sledećim opisom situacije na terenu:“Na južnom Telepu je haos. Džipovima ih dovoze. Neka, ako ništa drugo, nije im svejedno”.

Tokom dana je stigla i cirkularna SMS poruka sa pozivom biračima da glasaju za SNS.

Uslikani su i terenski radnici SNS kako obilaze ulaze i po spisku putem interfona pozivaju ljude da pitaju da li će glasati za njih.


Na Limanu 4, u blizini prostorija Mesne zajednice “Ivo Andrić” napadnut je nezavisni kandidat. On je sedeo na klupi, na propisanoj razdaljini od Mesne zajednice “Ivo Andrić”, kada su ga napala dva momka. Prema rečima očevidaca, napadači su ga jurili i vikali “da nema prava da bude tu”. Odmah je pozvana policija.

Iz Futoga stiže fotografija naprednjačkih kadnidata gde nasmešeno poziraju sa iscepanim flajerima nezavisnih kandidata. Kako javljaju građani Futoga, SNS brigade su vadile ove flajere iz poštanskih sandučića.


Zabeležen je i snimak na kome se vide pristalice Srpske napredne stranke kako nose propagandni materijal ove partije neposredno pored biračkog mesta.

Jedan građanin pokušao je da objasni da to ne sme da se radi na razdaljini manjoj od 50 metara od biračkog mesta, na šta su žene sa snimka odgovorile da one poštuju to pravilo.

Na snimku koji se pojavio, jasno se vidi da je u pitanju manje od 50 metara.

BONUS VIDEO – Srbija je zakonom o diskriminaciji ukinula slobodu govora, pogledajte šta nam donosi novi skandalozni zakon:

Dnevno.rs/Luftika.rs

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment