(VIDEO) ORBAN SE HITNO OGLASIO: Idemo na referendum o LGBT i anti-pedofilskom zakonu! DOSTA JE NAPADA IZ BRISELA…

(VIDEO) ORBAN SE HITNO OGLASIO: Idemo na referendum o LGBT i anti-pedofilskom zakonu! DOSTA JE NAPADA IZ BRISELA…

Latest News

Šah-mat…

Mađarska ne želi da prihvati novac iz posebnog fonda EU za pomoć u otklanjanju posledica pandemije, ukoliko je uslovljen da Budimpešta odustane od zakona kojim se zabranjuju promociju homoseksualnosti i pedofilije deci, rekao je premijer Viktor Orban.

Ova odluka Orbanove administracije objavljena je u Službenom glasniku.

U Mađarskoj je početkom meseca na snagu stupio zakon na osnovu koga je u školama zabranjena upotreba materijala koji su ocenjeni kao promocija homoseksualnosti i promene pola.

Potsećamo Mađarska je demokratskim putem na referendumu odlučila da ne želi naseljavanje migranata na svoju teritoriju, ali EU i dalje ne poštuje tu odluku i vrši pritske na Mađarsku.

Evropska komisija je prošle nedelje pokrenula pravne korake protiv Mađarske, čiju administraciju optužuje da krši prava populacije LGBT. Brisel je, takođe u procesu odobrenja planova članica za potrošnju pomoći za otklanjanje posledica pandemije.

U dekretu mađarskih vlasti se navodi da Evropska komisija odlaže odobrenje plana za obnovu Budimpešte zbog „svog političkog protivljenja nacionalnom Zakonu o zaštiti dece“.

„Mađarska će samo prihvatiti sporazum u kojem Evropska komisije ne nameće uslove Budimpešti koje ne primenjuje na ostale članice“, ističe se u dekretu.

BONUS VIDEO – Srbija je zakonom o diskriminaciji ukinula slobodu govora, čime je zabranjena i kritika migranata pogledajte šta nam donosi novi zakon:

Izvor: Newsfalsh/Srna/Novosti

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment