(VIDEO) POČELA BLOKADA: Obustavljen saobraćaj na Gazeli! RIO TINTO MORA DA ODE…

(VIDEO) POČELA BLOKADA: Obustavljen saobraćaj na Gazeli! RIO TINTO MORA DA ODE…

Latest News

Počeo je protest pred najavljenu blokadu mosta Gazela u Beogradu koju organizuju ekološke organizacije. Reporter sa novobeogradske strane mosta javlja da je u toku okupljanje građana, da nema pojačanog prisustva policije, ali i da na skupu neće, kako je ranije bilo najavljeno govoriti aktivista iz Šapca Dragan Milovanović Crni.

Našem reporteru rečeno je da Milovanović neće doći u Beograd pošto je od jutros primio veliki broj pretnji i pod velikim je pritiskom.

Na mestu okupljanja demontaranata nema uniformisane policije, samo nekoliko marica kružilo je ulicom Milentija Popovića, a vidljivo je i par automobila saobraćajne policije koja se nalaze na standardnim pozicijama, kao i tokom prethodnih protesta.

Inače, organizatori su pozvali policiiju da sačuva javni red i mir.

Blokada mosta Gazela počeće u 14 sati, a u Beogradu je najavljena i jednočasovna blokada Pančevačkog mosta.

Kako su našem reporteru preneli organizatori pred protest – danas sve staje u jednu rečenicu – Ništa nije gotovo dok se Rio Tinto ne protera iz Srbije.

Oni traže i da se na javni uvid stave svi dokumenti koje je potpisala država sa kompanijom Rio Tinto, izbacivanje projekta Jadar iz prostornog plana Loznice, kao i da se prekine procesiuiranje domonstranata, a de se procesuiraju batinaši.

Nema mira dok se ne protera Rio Tinto i dok se ne zabrani eksproprijacija litijuma u Srbiji, poručuju aktivisti.

On je naveo da će ovaj vid protesta biti nastavljen ukoliko se projekat kompanije Rio Tinto ne izbriše iz svih prostornih planova.

Ispred Sava centra polako se građani okupljaju, a plan je da se okupe i kod TC Ušće da bi se kod Sava centra na sat vremena blokirala Gazela.

Podsećamo, branilac Dragana Milovanovića Crnog, advokat Aleksandar Mijailović izjavio je juče da porodica Milovanovića trpi strašne pritiske.

„Njih praktično zastrašuju. U pitanju su crni automobili, jedna ‘škoda superb’, jedan ‘audi A8’ i jedna siva ‘škoda fabia’. U pitanju su momci koji su bili na mostu pre dve nedelje, koji su bili sa palicama i čekićima. Oni dolaze do kuće Dragana Milovanovića Crnog, parkiraju se u blizini, usporavaju, ubrzavaju ispred kuće, jednostavno daju porodici do znanja da ih obilaze“, objašnjava Mijailović.

Izvor: N1

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment