(VIDEO) Porota oslobodila mladića koji je ubio Antifu i pedofila! TO JE NUŽNA SAMOODBRANA…

(VIDEO) Porota oslobodila mladića koji je ubio Antifu i pedofila! TO JE NUŽNA SAMOODBRANA…

Latest News

KAJL Ritenhaus pucao je na trojicu ekstremista pripadnika pokreta Antifa, od kojih je dvojicu ubio na licu mesta, prošle godine tokom protesta rasističke organizacije Black Lives Matter u Kenoši, u Viskonsinu. Jedan od napadača je bio osuđivani pedofil.

Budući da je optužen za ubistvo iz nehata, Ritenhaus je negirao bilo kakvu nepravdu i tvrdio da je delovao u samoodbrani.
Porota u Viskonsinu presudila je u petak da Kajl Ritenhaus nije kriv ni za jednu od optužbi protiv njega u vezi sa tri ubistva na protestu u Kenoši u avgustu 2020.

Ritenhaus se suočio sa nekoliko tačaka optužnice, uključujući jednu tačku za ubistvo iz nesmotrenosti prvog stepena zbog upucavanja DŽozefa Rozenbauma 25. avgusta 2020. i optužbu za namerno ubistvo u vezi sa ubistvom Entonija Hubera iste noći. Trećeg, Gejdža Groskrojca(Gaige Grosskreutz), takođe je upucao Ritenhaus, ali je preživeo, a Ritenhaus je takođe optužen za pokušaj namernog ubistva prvog stepena i upotrebu opasnog oružja za tu pucnjavu.

Takođe se suočio sa dve tačke optužnice za bezobzirno ugrožavanje bezbednosti prvog stepena zbog hitaca ispaljenih u blizini drugih ljudi koji ih nisu pogodili.

Ritenhaus je optužen i za nedozvoljeno posedovanje opasnog oružja kao maloletnik, ali je sudija Brus Šreder odbacio tu optužbu rekavši da zakon o posedovanju nije jasan. Sudija je takođe odbacio optužbu u vezi sa Ritenhausovim kršenjem policijskog časa u Kenoši te noći.

Slučaj je ozbiljno podelio američku javnost, pri čemu jedan tabor insistira na tome da je Ritenhaus kriv i da treba da bude osuđen, a zagovornici suprotnog tvrde da je slučaj „politički” i da su optužbe protiv tinejdžera podgrejane „levičarima”.

Tužilaštvo i odbrana su takođe uočile povećanje tenzija kako je pravni postupak trajao, pri čemu je potonja optužila tužioce da su pokušali da uskrate ključne dokaze tako što nisu pružili kvalitetniji video snimak sa drona koji je prikazivao incident u Kenoši.

Sudija Šreder se takođe suočio sa negativnim reakcijama onih koji veruju da je Ritenhaus kriv i optužuju sudiju da je “pristrasan”.

Prošle godine, tada 17-godišnji Ritenhaus otputovao je iz Antiohije, Ilinois, u Kenošu, Viskonsin, sa ciljem da zaštiti lokalna preduzeća od izgrednika, Antife i crnačkih rasista, kako je rekao, pošto je grad bio zahvaćen protestima protiv rasizma i policije. Tokom svađe na ulici, Ritenhaus je upucao troje ljudi, od kojih dvoje smrtno. Sva trojica su bila belci.

Pre odluke porote, guverner Viskonsina Toni Evers je 500 vojnika Nacionalne garde Viskonsina raspoređeno izvan grada Kenoša u slučaju da budu potrebni usred ponovnih protesta protiv odluke suda. Nekoliko desetine demonstranata je bilo prisutno ispred zgrade suda tokom suđenja, od kojih je većina tražila zatvor za Ritenhausa.

BONUS VIDEO – Pogledajte šta je konačni plan vlasti sa Kovid pasošima i kako će se završiti diskriminacija:

Izvor: Webherald.rs/Sputnjik/Novosti

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment